Főnököm. Utazótársam. Gasztrokritikusom. Edzőpartnerem. Alvásterapeutám. Kisfiam.

Marci és más

Marci és más

És ti szoktatok randizni, mióta szülők vagytok?

2018. június 04. - Finy Krisztina

 

  Randevú (rendez-vous, francia) jelentése: találkozó, légyott

"Bizalmas együttlét, amelyen egymásnak kedves vagy egymásba szerelmes személyek vesznek részt. Négyszemközti találkozó ismerkedés vagy bizalmas kapcsolat céljából."  (wikiszótár)

people-2562438_1280.jpgFotó: pixabay 

A randizás szerintem a világ egyik legjobb dolga. Persze mint minden társas tevékenységnek, ennek is megvannak a maga tipikus fázisai, amiken elsőre keresztülmenni felejthetetlen élmény, többedszerre pedig inkább édes nosztalgia.

Az ismerkedős, amikor felfedezitek egymást: milyen ember, mit szeret, hogyan él, milyen gyengéi vannak, vannak-e gödröcskék és ráncok az arcán, amikor nevet. Kutyás-e vagy macskás, vega vagy húsimádó, mérnök vagy bölcsész. 

A beleszerelmesedős, amikor úgy érzed, egy percet sem bírsz ki nélküle, amikor egész nap rá gondolsz és alig várod, hogy végre megint találkozzatok. Megismeritek egymás testét és lelkét, és úsztok a boldogságban, hogy egymásra találtatok. Ő a legviccesebb, a legokosabb, a legszexibb. Te meg a legszerencsésebb.

A rutin, amikor már pontosan tudod, hogy milyen csókkal üdvözöl és köszön el, amikor már helyette is tudsz rendelni az étteremben és amikor már azzal is képben vagy, hogy nagy veszekedés után mivel lehet fél perc alatt kiengesztelni.

Minden tökéletes, úgy érzed, megtaláltad életed szerelmét, akivel együtt szeretnél teázgatni a teraszon puha és meleg takarókba bugyolálva, még nyolcvanéves korodban is. 

Aztán meghozzátok a döntést: család lesztek.

Boldogabbak vagytok, mint valaha, viszont már soha többé nem vagytok ketten, onnantól kezdve már mindig hárman (négyen, öten, hatan?!) vagytok. Való igaz, hogy az a bizonyos harmadik (bármilyen imádnivaló) gyakran kibírhatatlanul hangos és felfoghatatlanul büdös, és sokszor úgy érzed, teljes mértékben uralkodik felettetek, nincs egy szabad percetek.

Igen, garantáltan vannak olyan időszakok, amikor teljesen kilátástalannak tűnik, hogy néha kettesben is legyetek. Mert a nagyszülők mindig roppant elfoglaltak, a régi barátok jórészt kikoptak az életetekből, a bébiszitter meg épp felmondott vagy soha nem is volt. Mert most éppen folyamatosan túlóráztok, mert éppen házat építetek, mert a gyerek egész nap ordít, ha nem tapadhat rátok matricaként.

Soha ne felejtsétek, hogy azért lettetek egy család, mert szeretitek egymást. Mert réges-régen a parton, egy üveg Irsai társaságában megláttad a másik szemében azt a valamit, amitől úgy érezted, hogy együtt bármire képesek vagytok. Semmi, a szerelmetek tökéletes kis gyümölcse meg aztán végképp nem lehet akkora akadály, hogy le kelljen mondjatok a randizásról.

Szükségetek van rá, hogy megint úgy tudjatok nézni egymásra. Hogy rácsodálkozzatok: apa (amellett, hogy nagyon rendesen leviszi a szemetet és unátozhatatlanul szereli meg a csapot) egy sármos férfi, aki fél perc alatt bárkit levesz a lábáról a dumájával, anya (amikor nem a gyereket vagy a mosogatógépet tömi elszántan) szoknyában ma is ugyanolyan elpirulós és ellenállhatatlan, mint amikor először mentetek randizni.

Randizzatok! És érezzétetek olyan fantasztikusan jól magatokat, mint amikor megismerkedtetek.

süti beállítások módosítása