Főnököm. Utazótársam. Gasztrokritikusom. Edzőpartnerem. Alvásterapeutám. Kisfiam.

Marci és más

Marci és más

Örülj, hogy kisfiú!

2018. május 08. - Finy Krisztina

Mielőtt Marciról kiderült, hogy fiú lesz (vagy ahogy a nőgyógyász mondta ultrahang közben: nagyon fiú), sokáig arról álmodoztam, hogy kislányom születik. Ebben a férjem se nagyon bizonytalanított el, jó pár hétig együtt vártuk hát a kislányt, aki végül persze fiú lett. És milyen jó, hogy kisfiú! Mivel a lányos anyukák nevében egyelőre nem tudok nyilatkozni, összeszedtem azokat a dolgokat, amik miatt imádok fiús anyuka lenni és amik miatt minden kisfiú anyukája csúcsszuper:

il_570xn_789978085_8wfj.jpgFotó: Etsy

  • Kevesebb a férfi, mint a nő

Bár 50-50 volt az esély, hogy kislányod vagy kisfiad születik, neked sikerült egy mini férfit, vagy ha úgy jobban tetszik, magát A Teremtés Koronáját megszülni. Le a kalappal. Ha pár száz évvel korábban élnénk, mindenki nagyon elégedett lenne veled, hiszen örököst adtál a családnak. Aki - lássuk be - felnőtt korában a 21. században is könnyebb helyzetben lesz, ha azt nézzük, hogy Magyarországon mindig több a nő, mint a férfi.

  • Minden kisfiú szerelmes az anyukájába - és persze viszont

A kisfiúknak különleges kapcsolatuk van az anyukájukkal - csak úgy, mint a kislányoknak az apukájukkal. Felnőtt férfiak esetében is gyakori, hogy az édesanyjuk nagyban meghatározza a nőkhöz való viszonyukat, a nőideáljukat. Nálunk nemrég megkezdődött a puszilgatós-ölelgetős időszak, és mit mondjak, Marci teljesen levesz a lábamról minden egyes alkalommal.

  • Kuki a családban

Bár eleinte féltem tőle, hogy mit fogok én kezdeni egy icipici kukival, hogyan fogom pelenkázni, tisztán tartani, hányszor fog lepisilni közben... És mindezt úgy, hogy van egy öcsém... Aztán hamar rájöttem, hogy kár volt aggódni, mert sok szempontból még egyszerűbb is egy kisfiúval.

  • Kisfiút öltöztetni ugyanolyan jó buli, mint egy kislányt

Oké, a masnis fejpántokról és rózsaszín tüllszoknyákról le kell mondanunk... De egy kisfiú öltöztetésében legalább akkora örömöt lehet lelni, mint ha kislánnyal tehetnénk ugyanezt. Az, hogy többet vásárolok Marcinak mint magamnak, sokat elárul arról, mennyire élvezem a dolgot.

  • Mindent tudsz a járgányokról, gépekről és akcióhősökről

Ha esetleg még nincs így, akkor se keseredj el, nagyon hamar bele fogsz jönni. A kismotor, a dömper és a tűzoltóautó az alapfelszereltség részei. Ideje megismerkedni a kamionokkal és a szerszámosládával. Nálunk az abszolút közös nevező az állatok (leginkább a kutyák) szeretete, a gépekkel csak ők szállhatnak versenybe Marcinál.

  • A büfi és a puki viccesnek számít csecsemőkör után is

Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk a fiúk olyan cinkosan tudnak összenevetni egy-egy ilyen eset után, hogy komolyan mondom irigylem tőlük. És persze megnevettetnek engem is, szóval két férfival a családban szinte mindig van okunk a vidámságra.

  • Mindig kapsz virágot (és kavicsot, bogarat, békát, gilisztát...)

Ha kisfiad születik, biztos lehetsz benne, hogy ajándékok formájában is folyamatosan hangot ad irántad való csodálatának. Mindennel, ami szerinte fantasztikus, legyen az élő-élettelen, illatos vagy büdös, sima vagy szőrös, gerinces vagy puhatestű, nyálas vagy megrágott.

  • Te vagy az abszolút (király)lány a családban

Ha van kedvem hozzá, veszem a lapot és együtt bolondozom a fiúkkal, de ha éppen lányos hangulatom van, akkor kikérem magamnak az egészet, mert én ugye nő vagyok. Törékeny virágszál és ritka kincs egy férfiaktól hemzsegő családban. Egészen addig, amíg meg nem születik a kistesó, aki persze kislány lesz.

 

Ha tetszett a cikk, kövesd a blogot facebookon és instagramon!

süti beállítások módosítása