Főnököm. Utazótársam. Gasztrokritikusom. Edzőpartnerem. Alvásterapeutám. Kisfiam.

Marci és más

Marci és más

9 jel, hogy menthetetlenül vidéki anyuka lettél

Városból falura I.

2018. október 11. - Finy Krisztina

Nemrég elköltöztünk Budapestről, és bár nem mentünk messzire, néhány dolog teljesen megváltozott. Új korszak kezdődött az életünkben, most az egész család tanulja, hogy kell vidékinek lenni. Marci persze imádja, apa egyelőre nem sokat élvezett még belőle, mert vagy dolgozik vagy bútort szerel, én pedig összefoglaltam Nektek egy kezdő vidéki anyuka kalandjait.

A söprű az új fekete - Azon kapod magad, hogy minden nap söprögetsz az udvaron. Te, aki eddig csak boszorkányok kezében és nyaraláskor láttál seprűt. 

Vad motoros - A városi gyereked, aki eddig maximum öt métert tett meg egyben a kismotorral, annyira rákap a sebességre, hogy csak akkor éred utól, amikor elakad egy csatornában, kertkapuban vagy kutyában.

Mindenki ismer mindenkit - Azon kapod magad, hogy mindenki köszön neked az utcán, és te is köszönsz mindenkinek. 

Pókfóbia gyors és olcsó kezelése  - Rendszeresen pókhálózol, bár rettegsz a pókoktól. Vagyis, már nem rettegsz, mert azt választottad, hogy inkább hősiesen védelmezed tőlük a családodat. Ugyanitt poloskákat is vállalsz (brr).

videk2.jpgFotó: Pixabay

Szeretsz otthon lenni - Néha eszedbe jut, hogy jó lenne bemenni a városba, aztán hamar elhessegeted a gondolatot és inkább megkapirgálod a virágaidat a kertben, majd elégedetten gyönyörködsz bennük a teraszról. 

Ez már nem Budapest - Valahányszor megadod a címedet, mindig meglepődsz, hogy az irányítószámod már nem 1-essel kezdődik és hogy hiányzik a kerület.

Manikűr másképp  - Megpróbálkozol olykor a körömlakkal. Aztán esténként elborzadva meredsz a házimunka- és kertimunka-manikűrben megtépázott körmeidre és megállapítod, hogy jobb lesz neked nélküle.

Stílusváltás - Az előszobában a szexi magassarkú és a cuki balerina helyét észrevétlenül átveszi a praktikus gumicsizma és a kényelmes klumpa.

Férfiak az életedben - A futár már így szólít: "Drága". És újabban a férjed is.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

süti beállítások módosítása