Főnököm. Utazótársam. Gasztrokritikusom. Edzőpartnerem. Alvásterapeutám. Kisfiam.

Marci és más

Marci és más

Swing

Móka, sírás, kacagás - és egy kis hakni

2018. január 24. - Finy Krisztina

Egyszerűen megnevettetett. Habkönnnyű, élvezetes két órás szórakozást nyújtott a Swing, a maga pörgős, beszólogatos, laza stílusával. Négy generáció, négy teljesen különböző élethelyzetben lévő nő, akik együtt végre képesek valami olyat alkotni, amire közülük egyedül csak a hihetetlenül sikeres művésznő volt képes, de lássuk be, mára már ő is inkább csak az emlékeinek él. Hogy ennyi nő egy helyen néha egymásnak ront, néha együtt sír,  és mindig van legalább egy érzelgős köztük, amihez a melléjük kirendelt férfi maximum csak asszisztálni tud? Talán pont ezért olyan jó :)

Swing (2014)

Az egyedülálló anya és egyszeregytehetségkutatóbanfellépettdekiesett Kati, a vezető-óvónőség helyett énekesi karrierre vágyó Angéla és a frissen megcsalt Rita véletlenül botlanak egymásba, és Vadász Emmi művésznő pátyolgatásával rövid úton megalapítják a Swing Angels nevű zenekart. Az események kuszasága, a melegbárt vezető (egyénként meglepő módon transzvesztita) Ali, Kati szókimondó és szeretnivaló "kisfelnőtt" kisfia, Rita kikacsintgató férje, a lányok hol suta hol nagyszájú menedzsere Miki, az utolsó fellépését elvállaló Emmi és a furcsa jelenségek között dobogós balatonparti haknik mind-mind tesznek arról, hogy belefeledkezzünk a kedves vígjátékba, mely nem is próbál több lenni annál, ami: egész estés, könnyű móka épp elég humorral, kellő adag iróniával, egy kicsit több énekléssel, mint ami kellene.

A színészek láthatóan élvezik a történetet -Törőcsik Mari még mindig fantasztikus, Kulka János már megint nagyon ottvan, Ónodi Eszter hozza a tőle megszokott, talpraesett és egyszersmind nagyon is sebezhető nőt, Csákányi Eszter pont annyit drámázik, mint amennyit egy harmickét éve házasságban élő nő teszi, ha megcsalják, Törőcsik Franciska pedig üde színfoltként szemlélődik közöttük a nagybetűs életben. A szereplők fejlődéstörténete egyértelmű, és mindamellett, hogy nem csak a habkönnyű dolgokról szó a film, megfelelő mennyiségű öniróniával és nevetéssel (vagy éppen pofozkodással) tudják kezelni a hús-vér problémákat is. Nálam a Csak szex és más semmi, a Valami Amerika és a 9 és 1/2 randi között landolt a magyar filmek polcán.

 

Fotó: imdb.com

süti beállítások módosítása