Főnököm. Utazótársam. Gasztrokritikusom. Edzőpartnerem. Alvásterapeutám. Kisfiam.

Marci és más

Marci és más

Rólunk

2018. április 13. - Finy Krisztina

 

De jó, hogy itt vagy!

 Na de ki az a Marci és miért indult el a blog?

Úgy éreztem, hogy anyaként nem létezik nagyobb segítség és tökéletesebb megerősítés, mint amikor összedugjuk a fejünket más anyukákkal. A játszótéren, a gyerekorvosnál, messengeren vagy épp egy blogot olvasgatva. Inspirál, megnyugtat, felnyitja a szemünket abban a csodálatos, mégis parányira szűkült világban, amiben (első) gyerekünk születése után találjuk magunkat. Mert mindenki máshogy csinálja, mindenkinek más megy nehezebben.

Marci első gyerek, és ez meglátszik rajta is, rajtunk is. Nagyon vártuk, hogy megérkezzen, és hatalmas volt a boldogság, amikor végre család lettünk. Persze fogalmunk sem volt, mire vállalkoztunk. Egy évvel a megszületése után úgy éreztem, itt az ideje hogy a történeteinket megosszuk Veletek is. 

Hogy milyen volt, amikor hazahoztuk a kórházból: egyáltalán nem akart enni és - mint utólag kiderült - mindenki aggódott érte. Aztán annyira jól sikerült behoznia a kortársait, hogy ma ő az egyik legnagyobb köztük. Hogy milyen volt, amikor először állt fel a kiságyban: alig hittünk a szemünknek, mert még a fogával is kapaszkodott, folyton eldőlt - de megcsinálta. Hogy milyen volt, amikor kimondta az első szavát : ba-ba, amit azóta is lelkesen használ minden öt év alattira, hiába nagyobbak nála. Hogy mennyire szereti a kutyákat: séta közben hamarabb meghallja vagy észreveszi őket, mint mi. És hogy néha még álmában is ugat, ha boldog.

Marci nem mintagyerek, és mi nem vagyunk mintaszülők. Folyamatosan tanulunk tőle, megismerjük őt - és ezáltal magunkat is. A MARCI ÉS MÁS blog célja az, hogy érezzétek: nem vagytok egyedül. Egy kis humorérzékkel és újratervezéssel nem létezik lehetetlen.

Kriszti

2018-2_balatonfured_silverine_013.JPG

süti beállítások módosítása